21
Feb

21.02.20 ΠΙΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ

by

Πιάτα ημέρας

Daily Specials

 

Σταμναγκάθι Κρήτης σοτέ με μανούρι Θράκης & λαδολέμονο θυμαριού  7,30

Cretan “stamnagathi” sautéed greens with Thracian manouri cheese

 & thyme flavored virgin oil-lemon sauce

 

Τριλογία αλοιφών (τυροκαυτερή-τζατζίκι-αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα) & ψητά πιτάκια 7,80

Trilogy of traditional dip (spicy cheese cream -tzatziki- smoked eggplant) & grilled pitta

 

Γαλλική κρεμμυδόσουπα βελουτέ με χωριάτικο κρουτόν  & ψητή γραβιέρα Κρήτης  7,80

French onion soup velouté with country style crouton & roasted Cretan gruyere cheese)

 

Κεμπάπ πολίτικο “γιαουρτλού” με Σμυρνέϊκη σάλτσα τομάτας,ψητή πίτα & χωριάτικες πατάτες 10,80

Kebab “giaourtlou” with traditional Smyrna’s fresh tomato sauce, grilled pita bread & country potatoes

 

Φρέσκα χειροποίητα ραβιόλια γεμιστά με “καρμπονάρα”

 ιταλικά χοιρινά μάγουλα Guanciale & πεκορίνο Romano 11,80

Fresh hand made ravioli pasta stuffed with “carbonara”

& Italian pork jowl Guanciale & pecorino Romano

 

Βουβαλίσια μπιφτέκια σχάρας με χωριάτικες πατάτες 

& σάλτσα λιαστής τομάτας με φέτα καλαβρύτων  13,80

Grilled buffalo burgers with country potatoes 

& sundried tomato sauce with feta cheese from Kalavrita

 

Τραγανή χοιρινή πορκέτα μαριναρισμένη με φρέσκα μυρωδικά & baby πατάτες 13,50

 Crispy “Porchetta” marinade with fresh aromatic herbs served with baby potatoes

 

Μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα Ελληνικής εκτροφής ξηρής ωρίμανσης για (30 ημέρες)

 ψητή στα κάρβουνα σε “Monolith” grill ( τιμή κιλού) 39,00

Hellenic farming beef steak dry aged for (30 days) on charcoal in “Monolith” grill (price per kg)

 

Flap steak Blank Angus (US) ταλιάτα με σοτέ baby πατάτες & μανιτάρια σε κρέμα λεμονιού   24,00

Flap steak Black Angus (US) tagliata with sautéed baby potatoes & mushrooms in lemony cream

 

Πικάνια Black Angus (US) ψητή στa κάρβουνα  σε “Monolith” grill (τιμή κιλού) 62,00

Black Angus picanha (US) on charcoal in “Monolith” grill (price per kg)

 

Cote de Boeuf (Irish) John Stone farm ξηρής ωρίμανσης 34 ημερών

ψητό στα κάρβουνα σε φούρνο “Monolith”  (τιμή κιλού) 89,00

Cote de Boeuf (Irish) John Stone farm dry aged for 34 days

on charcoal in “Monolith” grill (price per kg)

 

Κριθαρότο με φιλετάκια αιγαιοπελαγίτικης σφυρίδας

 μικρές γαρίδες,φρέσκα μύδια & μπρόκολο σε σάλτσα αστακού 19,50

 “Kritharoto” orzo risotto style with free range Aegean’s sea white grouper filets

 baby shrimps, fresh mussels & broccoli in lobster bisque

 

Φρέσκα καλαμάρια Ευβοϊκού ψητά στην σχάρα με τσίπς πατάτας & φάβα  16,80

Fresh grilled calamari from Euboean gulf with potato chips & split peas cream dip

 

Αιγαιοπελαγίτικη σφυρίδα φιλέτο σχάρας με κρέμα παντζαριού & ψητές baby πατάτες  26,50

Aegean’s sea free range white grouper grilled filet with beetroot cream sauce & roaster baby potatoes

 

Αιγαιοπελαγίτικo φαγκρί φιλέτο σχάρας με λεμονάτο ριζότο,φρέσκα μύδια,σπανάκι  & μάραθο  26,50

Aegean’s sea free range sea bream grilled filet,

with lemony risotto, fresh mussels, spinach & fennel