21
Apr

21.04.19 ΠΙΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ

by

Πιάτα ημέρας 

Daily Specials

 

 

Τυρόπιτα σε χωριάτικο φύλλο με λιαστή τομάτα & ψητό πράσο   5,80

 

Country style pastry stuffed with cheese, sundried tomato & grilled leek  

 

Garganelli ζυμαρικό με φιλετάκια κοτόπουλο, φρέσκα μανιτάρια, μπέικον & κρέμα παρμεζάνας   11,80

 

Garganelli pasta with chicken filets, fresh mushrooms, bacon & parmesan cream sauce

 

Κεμπάπ γιαουρτλού Πολίτικο ψητό σε “Monolith”  grill, με Σμυρνέικη σάλτσα τομάτας,

 

γιαούρτι, ψητές πίτες & τηγανητές πατάτες  10,80

 

Kebab “giaourtlou” on charcoal in “Monolith” grill, with Smyrna’s traditional tomato sauce,

 

 yoghurt, grilled pita bread & French fries

 

Ψαρονέφρι σχάρας με ριζότο μπλέ τυριού & σάλτσα κρασιού Μαρσάλα με μπούκοβο 14,80

 

Grilled pork tenderloin with blue cheese risotto & Marsala wine sauce flavored with chili flakes

 

Μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος ταλιάτα, ψητό σε “Monolith  grill

 

με τηγανητές πατάτες & λαδολέμονο θυμαριού 9,80

 

Veal liver tagliata ,on charcoal in “Monolith” grill, served with fresh French fries

 

& virgin olive oil with lemon flavored with thyme

 

 

 

Πικάνια Black Angus (AUS) ψητή στa κάρβουνα σε “Monolith” grill (τιμή κιλού) 59,00

 

Black Angus Picanha (AUS) on charcoal in “Monolith” grill (price per kg)

 

Cote de Boeuf (Irish) John Stone farm ξηρής ωρίμανσης 34 ημερών

 

ψητό στα κάρβουνα σε φούρνο “Monolith  (τιμή κιλού) 89,00

 

Cote de Boeuf (Irish) John Stone farm dry aged for 34 days

 

on charcoal in “Monolith” oven (price per kg)

 

 

 

Φρέσκο γαριδάκι Κύμης τηγανητό  9,80

 

Fresh fried baby shrimps from Evia island

 

Φρέσκια σαρδέλα Ευβοικού φιλέτο λαδορίγανη,

 

 ψητή στον φούρνο με τοματίνια & άγρια ροκα  9,80

 

Fresh sardine filets from Euboean gulf baked in the oven

 

with oregano flavored virgin olive oil sauce, cherry tomatoes & wild arugula  

 

   Κριθαρότο με φιλετάκια αιγαιοπελαγίτικης σφυρίδας, μικρές γαρίδες, baby σπανάκι

 

& λεμονάτη κρέμα αρωματισμένη με οργανικό κρόκο Κοζάνης  18,50

 

“Kritharoto” orzo risotto style with free range white grouper filets, baby shrimps, spinach

 

& lemony sauce flavored with Kozani crocus (Hellenic red organic saffron)

 

Αιγαιοπελαγίτικη σφυρίδα  φιλέτο σχάρας με  τραχανότο θαλασσινών & μάραθο   26,50

 

Aegean’s sea white grouper filet on the grill, with sea food “trahanoto”

 

frumenty risotto style, flavored with fennel

 

Αιγαιοπελαγίτικη Στήρα ψητή στην σχάραμε πατάτες,

 

άγριο σταμναγκάθι Κρήτης & λαδολέμονο θυμαριού (τιμή κιλού) 73,00

 

Aegean’s sea free range Golden grouper   on the grill,

 

with roasted potatoes, Cretan “stamnagathi” wild greens

 

& thyme flavored virgin olive oil-lemon sauce (price per kg)

 

Αστακομακαρονάδα με λιγκουίνι, μικρές γαρίδες

 

και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με μυρωδικά (τιμή ½ ) 30,75

 

Lobster with linguini pasta, baby shrimps & fresh tomato sauce,

 

flavored with aromatic herbs (price per ½ kg)