16
Nov

16.11.19 ΠΙΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ

by

Πιάτα ημέρας
Daily Specials


Γαλλική κρεμμυδόσουπα βελουτέ με χωριάτικο κρουτόν  & ψητή γραβιέρα Κρήτης  7,80
French onion soup velouté with country style crouton & roasted Cretan gruyere cheese  


Τυρόπιτα με Γαλλικό κατσικίσιο τυρί, μπέικον & πράσο, σε χωριάτικο φάκελο 7,30
Envelop style pie stuffed with French goat cheese, bacon & leek


Φρέσκες χειροποίητες ταλιατέλες με φρέσκα άγρια μανιτάρια του βουνού
(χρυσές τρομπέτες) & θυμαρίσια σάλτσα ψητού με παρμεζάνα 17,50
Fresh handmade tagliatelle pasta with fresh wild mushrooms (golden trumpets),
& thyme flavored grave sauce with parmesan  


Ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή τομάτα & μανούρι Θράκης, πουρέ καλαμποκιού,
ψητό baby μπρόκολο & πικάντικη σάλτσα 14,80
Pork tenderloin stuffed with sundried tomato & Thracian manouri cheese,
served with corn puree, grilled baby broccoli & spicy gravy sauce   


Αρνάκι γάλακτος σιγοψημένο σε μπόλια, με κρέμα πατάτας,
πίκλες μανιταριών shimeji & σάλτσα Μαδέρα με θυμάρι 17,50
Milk-fed lamb slow roasted in caul fat with potato cream, pickled mushrooms shimeji
& Madeira wine sauce flavored with thyme


Μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος “ταλιάτα”  ψητό στα κάρβουνα σε “Monolith” grill με
 τηγανιτές πατάτες & λαδολέμονο θυμαριού 9,80


Veal liver “tagliata” on charcoal in “Monolith” grill with French fries
& thyme flavored olive oil-lemon sauce


Flap steak Blank Angus (US)ταλιάτα με σοτέ baby πατάτες
& φρέσκα μανιτάρια σε κρέμα λεμονιού 24,00
Flap steak Black Angus (US)tagliata with sautéed baby potatoes
 & fresh mushrooms in lemony cream

Πικάνια Black Angus (US) ψητή στa κάρβουνα σε “Monolith” grill (τιμή κιλού) 62,00
Black Angus picanha (US) on charcoal in “Monolith” grill (price per kg)


Cote de Boeuf (Irish) John Stone farm ξηρής ωρίμανσης 34 ημερών
ψητό στα κάρβουνα σε φούρνο “Monolith”  (τιμή κιλού) 89,00
Cote de Boeuf (Irish) John Stone farm dry aged for 34 days
on charcoal in “Monolith” grill (price per kg)

Φρέσκα καλαμάρια Ευβοϊκού ψητά στην σχάρα με φάβα, τσιπς πατάτας
& λαδολέμονο θυμαριού 16,80
Fresh grilled calamari from Euboean gulf with split peas cream dip, potato chips
& thyme flavored virgin olive oil-lemon sauce


Κριθαρότο με φιλετάκια Αιγαιοπελαγίτικης σφυρίδας, μικρές γαρίδες,
φρέσκο σπανάκι & σάλτσα αστακού 18,50
“Kritharoto” orzo risotto style with Aegean’s sea free range white grouper filets,
baby shrimp fresh spinach & lobster bisque


Αιγαιοπελαγίτικη σφυρίδα φιλέτο σχάρας με φρέσκα νιόκι,
μικρές γαρίδες, σπανάκι & σάλτσα αστακού  26,50
Aegean’s sea free range white grouper grilled filet with fresh gnocchi,
baby shrimps, spinach & lobster bisque


Φιλέτο αιγαιοπελαγίτικου κιτρινόπτερου τόνου σε τραγανή κρούστα εσπεριδοειδών
 με μαύρα σπαγγέτι απο μελάνι σουπιάς,μικρές γαρίδες & μάραθο  21,00
Aegean’s sea free range yellowfin tuna filet in crispy citrus crust,
with black in cuttlefish ink spaghetti, baby shrimps & fennel


Αιγαιοπελαγίτικα ψάρια ημέρας (σηκιός - στήρα) ψητά στην σχάρα
με σταμναγκάθι, ψητές πατάτες & λαδολέμονο θυμαριού (τιμή κιλού)  65,00
Aegean’s sea free range fishes of the day (Brown meagre - golden grouper)
 on the grill, with Cretan stamnagathi greens, roasted potatoes
& thyme flavored virgin olive oil-lemon sauce (price per kg)