19
Nov

19.11.18 ΠΙΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ

by

 

Πιάτα ημέρας 

Daily Specials

 

Καροτόσουπα πικάντικη βελουτέ με ψητό Κρητικό λουκάνικο

& γιαούρτι 7,50

Spicy veloute carrot soup with roasted Cretan sausage

& Hellenic yoghurt 

Πίτα σε φύλλο κανταίφι γεμιστό με μανούρι, λιαστή τομάτα

& σιρόπι βαλσάμικο 6,70

Pita in “kadaifi fylo” stuffed with manouri cheese, sun dried tomato

& balsamic syrup

Παστίτσιο με μοσχαρίσιο κιμά γάλακτος, μακαρούνες Καρπάθου & μπεσαμέλ 8,90

“Pastichio” with “Makarounes” traditional pasta from Karpathos,

ground veal meat & béchamel

Χειροποίητες φρέσκιες ταλιατέλες αρωματισμένες με μαύρη τρούφα, προσούτο,

φρέσκα μανιτάρια & κρέμα παρμεζάνας 16,50

Handmade fresh tagliatelle pasta flavored with black truffle, prosciutto, fresh mushrooms

& parmesan cream cheese

Σουτζουκάκια Σμυρναίικα με μοσχαρίσιο κιμά γάλακτος & πουρέ πατάτας 8,70

“Soutzoukakia” traditional recipe from Smyrna , veal meat balls in tomato sauce,

served with mashed potatoes 

Μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος ψητό στη σχάρα, ταλιάτα,

με λαδολέμονο θυμαριού & χωριάτικες πατάτες 9,80

Grilled veal liver tagliata with virgin olive oil-lemon sauce flavored with thyme

& country potatoes

Αρνάκι γάλακτος σε τραγανή κρούστα θυμαριού με κριθαρότο καπνιστής

μελιτζάνας & πρόβειο γιαούρτι 16,50

Baby lamb in crispy crust with thyme flavored, served with “kritharoto” orzo risotto style

with smoked eggplant & Hellenic sheep yoghurt

 

Πικάνια Black Angus (AUS) ψητή στα κάρβουνα σε φούρνο “Monolith

με βούτυρο τρούφας (τιμή κιλού) 59,00

Black Angus Picanha (AUS) on charcoal in “Monolith” oven

with truffle flavored butter (price per kg)

Porterhouse steak Black Angus (USA) ξηράς ωρίμανσης 68 ημερών

ψητό στα κάρβουνα σε φούρνο “Monolith” (τιμή κιλού) 79,50

 Porterhouse steak Black Angus (USA) dry aged for 68 days

on charcoal in “Monolith” oven (price per kg)

Cote de Boeuf (Irish) John Stone farm ξηρής ωρίμανσης 34 ημερών

ψητό στα κάρβουνα σε φούρνο “Monolith  (τιμή κιλού) 89,00

 Cote de Boeuf (Irish) John Stone farm dry aged for 34 days

on charcoal in “Monolith” oven (price per kg)

 

Κριθαρότο με φιλετάκια αιγαιοπελαγίτικου ροφού, φρέσκα μύδια, σπανάκι

& βιολογικό κρόκο Κοζάνης με μοσχολέμονο 18,80

“Kritharoto” orzo risotto style with Aegean’s sea dusky grouper filets,

fresh mussels, spinach & saffron (organic red Crocus from Kozani) 

Αιγαιοπελαγίτικη στήρα φιλέτο σχάρας με φρέσκα νιόκι φρικασέ,

μικρές γαρίδες & λεμονάτη κρέμα μάραθου 26,50

Aegean’s sea grilled golden grouper with fresh gnocchi fricassee, baby shrimps

& fennel lemony cream

Αιγαιοπελαγίτικη σφυρίδα φιλέτο σχάρας με πουρέ γλυκοπατάτας

& ψητά σπαράγγια 26,50

Aegean’s sea grilled dusky grouper filet with sweet potato puree

& grilled asparagus 

Ατομική αστακομακαρονάδα* με λιγκουίνι σε σάλτσα φρέσκιας

τομάτας με μικρές γαρίδες 34,50

Single portion lobster* pasta with linguini in fresh tomato sauce

with baby shrimps