25
Mar

25.03.19 ΠΙΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ

by

Πιάτα ημέρας 

Daily Specials

 

Κεμπαπ “Γιαουρτλού Πολίτικο”  με τηγανιτές πατάτες, ψητές πίτες

& Σμυρνέικη σάλτσα τομάτας 10,80

Kebab “giaourtlou” with Smyrna’s traditional tomato sauce, yoghurt,

grilled pita bread & French fries  

Μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος ταλιάτα ψητό στα κάρβουνα σε Monolith grill 

με χωριάτικες πατάτες και ζεστό λαδολέμονο θυμαριού 9,80

Veal liver tagliata grilled on charcoal in Monolith grill with country potatoes

& warm virgin oil-lemon sauce    

 

Tomahawk steak (GR) Ελληνικής εκτροφής, ξηρής ωρίμανσης 45 ημερών,

ψητό στα κάρβουνα σε “Monolithgrill (τιμή κιλού) 49,00

Hellenic farming (GR) Tomahawk steak dry added for 45 days on charcoal

in “Monolith” grill (price per kg)

Πικάνια Black Angus (US) ψητή στa κάρβουνα σε “Monolith” grill (τιμή κιλού) 59,00

Black Angus Picanha (US) on charcoal in “Monolith” grill (price per kg)

Cote de Boeuf (Irish) John Stone farm ξηρής ωρίμανσης 34 ημερών

ψητό στα κάρβουνα σε “Monolithgrill (τιμή κιλού) 89,00

 Cote de Boeuf (Irish) John Stone farm dry aged for 34 days

on charcoal in “Monolith” grill (price per kg)

 

Μπακαλιάρος φιλέτο τηγανητός σε κρούστα μπύρας με σκορδαλιά

& κρέμα παντζαριού 12,80

Cod fish fillet fried in crispy beer crust served with traditional “skordalia”

mashed potatoes with garlic & beetrood cream

Καλαμάρι Ευβοικού ψητό στα κάρβουνα σε Monolith grill με τσιπς πατάτας

& ψητά κολοκυθάκια 16,80

Grilled calamari on charcoal in Monolith grill with potato chips & grilled zucchini

Φρέσκο γαριδάκι Κύμης τηγανητό με σάλτσα γιαουρτιού 9,80

Fresh fried baby shrimps from Evia island with yoghurt sauce 

Καρπάτσιο σφυρίδας με γουασάμπι γιαουρτίου, μοσχολέμονο & Ιαπωνικά φύκια wakame 17.00

Free range white grouper carpaccio with yoghurt wasabi, lime & Japanese seaweed wakame

Γιουβέτσι θαλασσινών με καραβίδες, σουπιές , φρέσκο σπανάκι & μάραθο 18,50

Sea food “giouvetsi” orzo risotto style with fresh cuttlefish, grilled octopus, fresh spinach & fennel

broccoli & lemony sauce flavored with Kozani crocus (Hellenic red organic saffron) & fennel

Αιγαιοπελαγίτικη σφυρίδα φιλέτο σχάρας, με μαύρα λιγκουίνι από μελάνι σουπιάς

& λεμονάτη κρέμα με άνηθο 26,50

Aegean’s sea free range grilled white grouper fillet, with black liguini & lemon cream with dill

Αστακομακαρονάδα με λιγκουίνι, μικρές γαρίδες

και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με μυρωδικά (τιμή ½ ) 30,75

Lobster with linguini pasta, baby shrimps & fresh tomato sauce,

flavored with aromatic herbs (price per ½ kg)