21
Sep

21.09.18 ΠΙΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ

by

Πιάτα ημέρας

Daily Specials

 

Μανιταρόπιτα με μπέικον & φρέσκο τυρί ρικότα  5,80

Mushrooms pie with bacon & fresh ricotta cheese

Σταμναγκάθι Κρήτης σοτέ με λαδολέμονο θυμαριού και μανούρι Θράκης 6,70

 Stamnagathi sautéed Cretan wild greens with Thracian manouri cheese

& thyme flavored olive oil-lemon sauce

Κοχυλάκι ζυμαρικό με φιλετάκια κοτόπουλο, φρέσκα μανιτάρια,

 μπρόκολο & κρέμα από γραβιέρα Κρήτης 10,80

Shell shape pasta with chicken fillet, fresh mushrooms, broccoli

& Cretan gruyere cheese cream

Ριζότο με φρέσκα άγρια φρέσκα μανιτάρια (χρυσές τρομπέτες)

 σπαράγγια & κρέμα γκοργκοντζόλας 14,80

Risotto with fresh wild mushrooms (yellow foot), asparagus

& gorgonzola cream sauce  

Bao Buns (ασιατικά ψωμάκια ατμού)  με φιλετάκια τραγανής πάπιας

& σάλτσα σόγιας  14,80

Bao Buns (Asian steamed buns) stuffed with crispy duck, vegetables

& soy sauce

Μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος ταλιάτα με χωριάτικες πατάτες

& λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας Dijon 9,50

Veal liver tagliata with country potatoes & lemon sauce with Dijon mustard

Σουτζουκάκια κοτόπουλο σε σμυρναίικη σάλτσα τομάτας με πουρέ πατάτας 8,70

“Soutzoukakia” traditional recipe, chicken meatballs

in tomato sauce with mashed potatoes

 

Πικάνια Black Angus (AUS) ψητή στα κάρβουνα σε φούρνο “monolith”

με βούτυρο τρούφας (τιμή κιλού) 61,00

Black Angus Picanha (AUS) on charcoal in “Monolith” oven

with truffle flavored butter (price per kg)

Tomahawk Steak Ελληνικής εκτροφής, ξηρής ωρίμανσης 30 ημερών,

 ψητό στα κάρβουνα σε φούρνο “monolith”  (τιμή κιλού) 44,00

Hellenic farming beef Tomahawk steak dry aged for 30 days 

on charcoal in “Monolith” oven (price per kg)

Cote de Boeuf (Irish) John Stone farm ξηρής ωρίμανσης 32 ημερών

ψητό στα κάρβουνα σε φούρνο “Monolith” (τιμή κιλού) 88,00

 Cote de Boeuf (Irish) John Stone farm dry aged for 32 days

on charcoal in “Monolith” oven (price per kg)         

 

 

Κριθαρότο με φιλετάκια γαλαζόπτερου τόνου, φρέσκα μύδια, σπαράγγια,

μοσχολέμονο & βιολογικό κρόκο Κοζάνης 18,50

  “Kritharoto” orzo pasta with fresh blue fin tuna fillets, fresh mussels, asparagus,

 lime & bio red crocus from Kozani (saffron)

Μπακαλιάρος Ευβοϊκού φιλέτο σοτέ με φρέσκα νιόκι, σπανάκι & μάραθο 19,50

Fresh cod fish filet from Euboean gulf with fresh gnocchi, spinach & fennel 

 Αιγαιοπελαγίτικο μαγιάτικο φιλέτο σοτέ με κρέμα κουνουπιδιού & μαύρα ρεβίθια  23,80

Sautéed fresh greater amberjack fillet from Aegean Sea,

with cauliflower cream & black chickpeas  

Ατομική αστακομακαρονάδα με λιγκουίνι σε σάλτσα φρέσκιας τομάτας με μικρές γαρίδες 34,50

Single portion lobster pasta with linguini in fresh tomato sauce with baby shrimps